Winnaar van de iF DESIGN AWARD 2021

De kookplaatafzuiging Downline Performance is onderscheiden voor design en productinnovatie.
Winnaar van de iF DESIGN AWARD 2021

berbel heeft dit jaar de iF DESIGN AWARD gewonnen en is daarmee een van de winnaars van het wereldberoemde designlabel. De Downline Performance kookplaatafzuiging werd bekroond in de categorie Product/product, categorie Kitchen/Keuken afzuigsysteem/ geïntegreerde kookplaat met afzuigkap en regeneratiefiltersysteem permalyt®. De iF DESIGN AWARD wordt één keer per jaar uitgereikt door ‘s werelds oudste onafhankelijke designinstituut, het iF International Forum Design GmbH in Hannover.

De Downline Performance kookplaat met afzuiging wist de 98-koppige jury van 98 onafhankelijke internationale deskundigen met zijn innovatieve, regeneratieve permalyt® filter te overtuigen. Het aantal kandidaten was aanzienlijk: de juryleden moesten uit bijna 10.000 inzendingen uit 52 landen het begeerde kwaliteitszegel toe kennen.

“Opnieuw toont berbel zijn kracht met innovatieve producten. Onze kookplaat met geïntegreerde afzuigkap en geoptimaliseerde afscheiderunit unit zorgt voor een constant hoge vetafscheiding met tegelijkertijd een lager energieverbruik. De prestaties van de kookplaat met afzuiging, Downline Performance, met het gepatenteerde berbel-principe en maximale dampvang, biedt de beste luchtzuivering op een klein oppervlak. De onderscheiding voor ons regeneratief filtersysteem permalyt® is fantastisch”, zegt Markus Wegmann, algemeen verkoopleider bij berbel over de hernieuwde onderscheiding.

Het recept voor de beste lucht
Het zelf regenererende en onderhoudsvrije berbel permalyt®-filter is sinds januari 2021 een nieuwe toevoeging aan de Downline familie. Het filtersysteem verwijdert onaangename geurtjes in de keuken op betrouwbare en duurzame wijze in permanent in schone lucht. De filtermatten van de berbel permalyt® -filters bestaan uit speciale actieve kool, die twee functies mogelijk maakt. Bij normaal bedrijf absorberen de filtermatten de geuren. De geurbinding is tot 97 procent. Na een bepaald aantal bedrijfsuren, start het regeneratieproces in het gesloten filtersysteem. Door middel van een thermo-katalytisch proces worden de geuren met behulp van een katalysator geneutraliseerd. Het eerste recirculerende luchtfiltersysteem dat zichzelf regenereert.